Kongres Zjednoczeniowy Nowej Lewicy - Przygotowania w Okręgu Radomskim

Już w najbliższą sobotę, 9 października 2021 r., w warszawskiej Hali Expo odbędzie się długo wyczekiwany kongres Nowej Lewicy. W jego trakcie połączone partie SLD i Wiosny wspólnymi głosami wybiorą współwiceprzewodniczących, wiceprzewodniczących oraz sekretarza generalnego partii.Kongres 4.10.2021r.b

W trakcie wydarzenia wystąpią m.in. Aleksander Kwaśniewski, czy też przewodnicząca grupy S&D w Parlamencie Europejskim Iratxe Garcia Perez. Oczekujcie też innych zagranicznych niespodzianek!

W sobotę przyjęty zostanie nowy program Nowej Lewicy, który od kilku tygodni konsultowany jest z wyborcami i wyborczyniami.

W ramach przygotowań do Kongresu Zjednoczeniowego, w dniu 03 października 2021r. obradowała w Warszawie Mazowiecka Rada Wojewódzka Nowej Lewicy. Omówiono przygotowania do Kongresu i dokonano podziału mandatów frakcji SLD i Wiosny. Na Okręg Radomski przypadło łącznie 26 mandatów tj. 14 z frakcji SLD i 12 z frakcji Wiosna [ poniżej zdjęcia z obrad  MRW NW].

Lista delegatów na Kongres Zjednoczeniowy Nowej Lewicy, którzy będą reprezentować Okręg Radomski.

I. Frakcja SLD:                                                        II. Frakcja Wiosna

Radom                                                                            Radom

1. Waldemar Kaczmarski                                          1. Patryk Fajdek

2. Marek Ratuszyński                                                 2. Konrad Sałek

3. Bartosz Giziński                                                        3. Małgorzata Ziemnicka

4. Iwona Jagiełło                                                           4. Anna Kalbarczyk-Molenda

5. Leszek Rejmer                                                          5. Edyta Małec-Cwiek

6. Bogdan Barszczyński                                            6. Piotr Szmigiel

Grójec                                                                             7. Sławomir Grychtal

7. Andrzej Wenda                                                       8. Piotr Strzelec

8. Maria Maciejewska                                               9. Tytus Kacprzak

9. Danel Oliszewski                                                  10. Ewa Orłowska

Powiat Radomski                                                 11. Mariusz Bojarski

10. Józef Bociarski                                                    12. Karol Wicik

11. Piotr Guza

12. Maciej Kokoszczyk

13. Roman Wysocki

14. Romulad Kowaleczko

Zdjęcia z obrad z Mazowieckiej Rady Wojewódzkiej Nowej Lewicy:

Obrady Mazowieckiej Rady Wojewódzkiej Nowej Lewicy - Warszawa - dn. 03.10.2021r.Obrady Mazowieckiej Rady Wojewódzkiej Nowej Lewicy - Warszawa - dn. 03.10.2021r.Obrady Mazowieckiej Rady Wojewódzkiej Nowej Lewicy - Warszawa - dn. 03.10.2021r.Obrady Mazowieckiej Rady Wojewódzkiej Nowej Lewicy - Warszawa - dn. 03.10.2021r.Obrady Mazowieckiej Rady Wojewódzkiej Nowej Lewicy - Warszawa - dn. 03.10.2021r.Obrady Mazowieckiej Rady Wojewódzkiej Nowej Lewicy - Warszawa - dn. 03.10.2021r.Obrady Mazowieckiej Rady Wojewódzkiej Nowej Lewicy - Warszawa - dn. 03.10.2021r.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!